SAPHIR ONDERHOUD LEDER

Saphir onderhoudsmiddelen voor alle leersoorten:

Saphir lederverzorgingsproducten

Het regelmatig gebruik van Saphir verzorgingsproducten voor het onderhouden van al uw leder verlengt de levensduur van uw

schoenen
tassen
lederen jassen
lederen meubelen
en al uw andere lederwaren.


Het Franse merk Saphir heeft hoogwaardige lederverzorgingsproducten op basis van bijenwas en dierlijke oliën.

Schoenen poetsen

Het poetsen van schoenen is een karweitje wat de meeste mensen laten liggen.

Het is verstandig om eerst te achterhalen van welk materiaal uw schoen is vervaardigd en welk poetsmiddel hierbij gebruikt kan worden.


Goed advies hier over krijgt u bij de aanschaf van uw schoenen in de winkel of bij uw schoenmaker Bob Fleskens in Helmond.

Lederen schoenen

U begint eerst met de schoenen schoon te maken door modder en vuil etc. te verwijderen.

Dan de schoenen goed laten drogen.

Het is niet raadzaam om de natte schoenen te laten drogen in de buurt van een kachel of verwarming dan drogen ze te snel waardoor er barstjes in het leer kunnen  ontstaan door uitdroging.

Wanneer de schoenen droog zijn kunt u indien nodig ook de veters verwijderen.

Saphir Reptan Reptan is een middel om reptielenleer schoon te maken en te voeden.

Saphir HP vet HP-vet is geschikt voor alle schoeisel types o.a voor wandelen , hpvetbergbeklimmingen, sporten zoals voetbal en hockey maar ook voor het jagen.

Saphir Nubuckblok Voor de verzorging en onderhoud van suède en nubuck schoenen. Het meeste vuil makkelijk droog verwijderen met een harde borstel of nubuckblok.

Nano sray Een innovatieve formule gemaakt voor optimale bescherming van bijna elk type leer (suede, nubuck, volnerfleer, glad, geolied, geolied) en alle soorten textiel

Saphir menthol Heerlijke menthol producten van Saphir voor het onderhouden van uw leder. Altijd heerlijk schoon en fris.

Meer Saphir producten Ben je op zoek naar nog meer Saphir producten? Schoenmakerij Bob fleskens helpt u graag verder. Kom eens langs, of neem vrijblijvend contact met ons op.

Welke producten heeft Saphir?

Saphir schoenpoets
Saphir ledervet
Saphir reinigingsproducten
Saphir voor Glad Leer
Saphir voor Suède
Saphir voor Cordovan
Saphir voor Patent leer
Saphir voor Nappa
Saphir voor Sneakers
Saphir voor Speciale ledersoorten

De historie van Saphir

Saphir is opgericht in 1920 en is een merk voor leerverzorgingsproducten, gemaakt van natuurlijke grondstoffen. De beste schoenmakers, schoenenmakers en fabrikanten van lederwaren gebruiken allemaal Saphir om de schoonheid van hun leer te behouden. Saphir is het enige merk ter wereld dat geen hars of silicium bij de vervaardiging van zijn poetsmiddelen opneemt. In 1925 werd Saphir bekroond met de Medaille D’or in Parijs voor de kwaliteit van zijn leerverzorgingsproducten.

Uitzonderlijke grondstof
Saphir geeft prioriteit aan het gebruik van natuurlijke ingrediënten. We onthouden ons van het gebruik van ingebedde hars, siliconen of gesynthetiseerde verbindingen in onze schoenpoets. We gebruiken maximaal 30 verschillende wassen en oliën, evenals een breed scala aan natuurlijke ingrediënten, waaronder jojoba-zaden, shea-noten, avocado en abrikoos. We streven ernaar deze speciale ingrediënten te verkrijgen uit ethisch verkregen bronnen en ons te houden aan eerlijke handelspraktijken.

Bijenwas Honing wordt gewonnen uit honingraten en laat een gele natuurlijke was achter. Bijenwas speelt een belangrijke rol in de samenstelling van onze schoenpoets.
BELANGRIJKSTE KENMERKEN
• Gebruikt in cosmetica en farmaceutische producten • Voedt • Geeft glans

Shea boter
Onze karitéboter wordt op een duurzame manier geoogst en geproduceerd via een fair trade-partnerschap. Ongeveer 18 500 vrouwen in Burkina Faso nemen deel aan de productie en extractie van de kostbare olie uit de vrucht van de sheaboom. De sheaboter die in ons recept wordt gebruikt, is meestal beige en wordt verkregen uit een ambachtelijke productie. die de natuurlijke geur behoudt.

BELANGRIJKSTE KENMERKEN
• Gebruikt in cosmetica, farmaceutische producten en voedingsmiddelen
• Voorkomt uitdrogen en barsten
• UV-bescherming (SPF ~ 6)
• Voedt
• Verzacht

Jojoba olie
Inheems in de zwaarste en meest droge woestijnomstandigheden van Zuid-Amerika, creëert de jojoba-struik een gouden olie met uitzonderlijke hydraterende eigenschappen.

BELANGRIJKSTE KENMERKEN
• Gebruikt in cosmetica
• 30% eiwit
• Verzacht
• Beschermt

Avocado
Avocado-olie is afkomstig uit Midden-Amerika en wordt al meer dan 400 jaar gebruikt om leer en huid te hydrateren. De olie is erg zacht, dus ideaal voor delicate lederwaren.

BELANGRIJKSTE KENMERKEN
• Gebruikt in voedselproductie en cosmetica
• Voorkomt uitdroging en uitdroging
• Voedende eigenschappen

Tarwe-eiwit
Het verzamelen van perfect droge en volwassen oren van de beste tarwe is een jaarlijkse uitdaging. Hieruit produceren we een olie die helpt vocht vast te houden en de levensduur van de huid te verlengen.

BELANGRIJKSTE KENMERKEN
• Gebruikt in cosmetica en voedingsproducten
• Gevonden in Nappa Créme en The Crème Délicate

Carnauba Wax
Van de bladeren van Braziliaans “de boom des levens” heeft carnaubawas uitzonderlijke beschermende en stralende eigenschappen. Veel gebruikt in chocoladeproducten om smelten te voorkomen. Geeft ook glans en bescherming aan appels.

BELANGRIJKSTE KENMERKEN
Veel gebruikt in chocoladeproducten om smelten te voorkomen. Geeft ook glans en bescherming aan appels.

Amandel olie Een lichtgele, zachte etherische olie gewonnen uit zoete of bittere amandelen en gebruikt als verzachtend middel in geneesmiddelen en cosmetica. Amandelolie staat erom bekend dat het de huid beschermt tegen schade door UV-straling en het leer zacht en soepel houdt.

Zonnebloemolie
Zonnebloemolie was favoriet in het oude Rome. De antioxidanten in zonnebloemolie helpen om vroegtijdige veroudering en barsten van leer te voorkomen.

Candelilla Wax
Deze was, gewonnen uit een prachtige plant afkomstig uit de woestijn in Noord-Mexico, heeft gladmakende en hydraterende eigenschappen.

BELANGRIJKSTE KENMERKEN
• Gevonden in Pâte De Luxe
• Gebruikt in geneesmiddelen

Terpentijn
Geëxtraheerd uit dennenhars, staat deze essentie bekend om zijn voedende en anti-schimmel eigenschappen. De oude Egyptenaren gebruikten het voor het balsemen van mummies.

Saphir onderhoudsmiddelen  voor alle leersoorten:

Saphir lederverzorgingsproducten:schoentje
Het regelmatig gebruik van saphir verzorgingsproducten voor het onderhouden van al uw leder verlengt de levensduur van schoenen, tassen, lederen jassen, lederen meubelen en al uw andere lederwaren.
Het Franse merk Saphir heeft hoogwaardige lederverzorgingsproducten op basis van bijenwas en dierlijke oliën.

schoenpoets
Poets van bijenwas

Schoenen poetsen:
Een karweitje wat de meeste mensen laten liggen.
Het is verstandig om eerst te achterhalen van welk materiaal uw schoen is vervaardigd en welk poetsmiddel hierbij gebruikt kan worden.
Goed advies hier over krijgt u bij de aanschaf van uw schoenen of bij uw schoenmaker.

Lederen schoenen:
U begint eerst met de schoenen schoon te maken door modder en vuil etc. te verwijderen.
Dan de schoenen goed laten drogen.

~IMG_20140918_122504
Het is niet raadzaam om de natte schoenen te laten drogen in de buurt van een kachel of verwarming dan drogen ze te snel waardoor er barstjes in het leer kunnen  ontstaan door uitdroging.

Wanneer de schoenen droog zijn kunt u indien nodig ook de veters verwijderen.

Dan smeert u de schoenen in met  saphir schoencrème en vervolgens deze zeker een paar uur laten staan voordat u verder gaat.
Dit om de was goed de kans te geven om diep in het leer te trekken.

Daarna poetst u ze uit met een borstel of een zachte doek.
Wanneer u de veters weer terug in de schoen doet is het raadzaam om te controleren of ze niet vervangen moeten worden.
Voor een beter behoud van het model van uw schoenen is het slim om schoenspanners in uw schoenen plaatsen.

Voor de verzorging en onderhoud van suède en nubuck schoenen  heeft saphir diverse onderhoudsproducten en schoonmaakmiddelen.
crepblok saphir

Het meeste vuil is echter gemakkelijk te verwijderen als deze droog zijn met een harde borstel of nubuckblok.
Het is dan wel weer nodig om uw schoenen of laarzen te beschermen met een verzorgende spray.

Dit kan ook met HP-vet deze is vervaardigd van een dierlijke olie en biedt daardoor een hoge bescherming en maakt het tevens waterproef.

HP-vet is geschikt voor alle schoeisel types o.a voor wandelen , hpvetbergbeklimmingen, sporten zoals voetbal en hockey maar ook voor het jagen.

waterstop
Beschermd alle materialen tegen vuil en vocht